Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr witte vis (bij voorbeeld kabeljauw / koolvis / tilapia / pangasius)
- 400 gr krieltjes
- 1 prei in ringen of bosuitjes
- 1 winterwortel, in schijfjes
- 150 gr sugarsnaps
- 200 ml visbouillon of visbouillon blokje
- 200 ml slagroom
- 150 gr rivierkreeftjes
- dille
- zout en peper
- klont boter
Bereiding
Maak indien nodig de visbouillon met een visbouillon blokje.Bak de krieltjes rondom bruin in de boter.
Voeg de wortel, sugarsnaps en preiringen of bosuitjes toe. Even laten stoven.
Bouillon erbij gieten.
5 minuten stoven met deksel op de pan.
Slagroom toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout.
Weer aan de kook brengen en stukken vis erin leggen.
Met deksel op de pan 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Nog even rivierkreeftjes mee laten sudderen.
Wat dille toevoegen.