Ingrediënten voor 6 personen
- een konijn van ongeveer 1 kilo, in stukken gesneden
- 100 milliliter extra vierge olijolie
- zout en peper
- 750 gram gepelde hele pareluitjes (of kleine sjalotjes)
- 3 tenen in stukjes gesneden knoflook
- 500 gram fijngehakte tomaten
- een mespunt chili vlokken
- 2 laurier bladen
- 6 kruidnagels
- ¾ theelepel gemalen piment
- ½ kaneelstokje
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 150 milliliter rode wijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
Bereiding
- verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn in gedeelten rondom bruin
- kruid met wat zout en peper
- bak de uitjes mee tot ze licht kleuren
- haal de uitjes uit de pan en houd ze apart
- bak de knoflook even mee
- voeg de tomaten en de specerijen toe
- bak alles al roerend kort op een halfhoog vuur
- voeg de azijn, wijn, suiker en 150 milliliter water toe
- breng aan de kook en stoof minimaal 2 uur op een laag vuur
- controleer zo nu en dan of er wat water bij moet
- voeg het laatste half uur de uitjes toe