KookPedia.NL

Gestoofd konijn (kouneli stifado)

gestoofd konijn - kouneli stifado

Ingrediënten voor 6 personen
  • een konijn van ongeveer 1 kilo, in stukken gesneden
  • 100 milliliter extra vierge olijolie
  • zout en peper
  • 750 gram gepelde hele pareluitjes (of kleine sjalotjes)
  • 3 tenen in stukjes gesneden knoflook
  • 500 gram fijngehakte tomaten
  • een mespunt chili vlokken
  • 2 laurier bladen
  • 6 kruidnagels
  • ¾ theelepel gemalen piment
  • ½ kaneelstokje
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 150 milliliter rode wijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Bereiding
  • verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn in gedeelten rondom bruin
  • kruid met wat zout en peper
  • bak de uitjes mee tot ze licht kleuren
  • haal de uitjes uit de pan en houd ze apart
  • bak de knoflook even mee
  • voeg de tomaten en de specerijen toe
  • bak alles al roerend kort op een halfhoog vuur
  • voeg de azijn, wijn, suiker en 150 milliliter water toe
  • breng aan de kook en stoof minimaal 2 uur op een laag vuur
  • controleer zo nu en dan of er wat water bij moet
  • voeg het laatste half uur de uitjes toe

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.