Ingrediënten voor 750 gram stoofperen
- 750 gram stoofperen
- 1 pijpje kaneel
- schil van een 1/2 citroen
- schil van 1/2 sinaasappel
- 50 gram geleisuiker
- 1 glas port
- 0,5 theelepel gemalen piment
- 1 laurierblaadje
Bereiding
Schil de peren en snijd ze in partjes. Snij de klokhuizen eruit. Kleine peertjes kunnen ook heel worden gelaten.
Schil de citroen en de sinaasappel met een dunschiller. Zorg dat je het witte gedeelte niet meeneemt.
Zet de peren op met zoveel water, dat ze half onder staan.
Voeg alle andere ingrediënten toe.
Laat 3 kwartier rustig koken. Schud ze af en toe om.
Verwijder de laurier.
Huidbaarheid
De peertjes zijn maximaal een week in de koelkast te bewaren.
Wil je ze langer bewaren, dan moeten ze in de diepvries.