KookPedia.NL

Boerenkool met worst

boerenkool met worst

Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 rookworsten
  • 300 ml melk
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Bereiding

Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven.

Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

Giet af en stamp daarna fijn.

Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree.

Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool. 

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 3.7 / 5. Aantal stemmen: 3

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.