KookPedia.NL

Kaasfondue met ham en champignons

kaasfondue met ham en champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram belegen kaas
  • 400 milliliter witte wijn
  • een klontje boter
  • een fijn gesneden sjalotje
  • een teentje knoflook
  • 100 gram ham
  • 250 gram champignons
  • een theelepel kerrie
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • een eetlepel maizena
Bereiding

Rasp de kaas of snij deze in kleine stukjes.

Smelt een klontje boter in de fonduepan.

Snijd het sjalotje fijn en stoof het in de boter.

Snij het teentje knoflook doormidden en stoof het mee.
Verwijder de knoflook, zodra die bruin begint te worden.

Snij de champignons in stukjes en voeg toe.

Snij de ham in stukjes en voeg toe.

Voeg de kerrie toe.

Rasp er nootmuskaat bij.

Stoof het mengsel, totdat het meeste vocht van de champignons verdampt is.

Voeg de wijn toe, maar bewaar een deel om de maïzena in op te lossen.

Voeg de kaas toe.

Verwarm en roer achtjes tot de kaas gesmolten is.

Voeg het wijn maïzena mengsel toe en verwarm tot de gewenste dikte bereikt is. Indien nodig kan nog wat extra maïzena opgelost in een scheut water worden toegevoegd.

Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.