Ingrediënten voor 6 porties
- 0,5 liter Griekse yoghurt
- 0,5 komkommer
- 2 fijn gehakte of fijn geperste teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel fijngesneden dille
- 0,5 theelepel fijngesneden munt
- sap van 0,5 citroen
- 0,5 eetlepel extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Schil de komkommer en snij in plakjes met een dunsnijder. Gooi de zaadlijsten weg.
Meng de komkommer met wat zout en pers het vocht eruit door er iets zwaars op te zetten.
Snij de komkommer na een kwartiertje fijn en pers het vocht eruit in. Bijvoorbeeld in een zeef of met de hand uitknijpen.
Meng de knoflook, dille, munt en gemalen peper door de yoghurt.
Roer nog een scheutje olijfolie en de citroensap door de yoghurt.
Roer tenslotte de komkommer door de saus.