KookPedia.NL

Roti kip massala

roti kip massala

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 roti vellen
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram aardappelen
  • 200 gram kousenband of sperziebonen
  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 ½ eetlepel kerrie masala
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • eventueel 1 madame Jeanette, madame Jeanette sambal of madame Jeanette piccalilly
Bereiding

Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin in wat olie.

Snij een ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze een paar minuten mee.

Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe.

Voeg de kerrie en de komijn toe.

Roer door elkaar en bak alles een paar minuten op een laag vuurtje.

Voeg 400 milliliter water toe.

Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe.

Doe er de in grove stukken gesneden aardappelen bij en laat met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten sudderen.

Haal het deksel van de pan en laat nog een minuut of 15 sudderen, zodat het geheel wat indikt.

Hou je van pittig laat dan de madame Jeanette even meekoken. Of voeg wat madame Jeanette sambal of madame Jeanette piccalilly toe.

Snij de kousenband of sperziebonen in stukjes en kook deze beetgaar.

Verwarm een scheut olie in een wok en fruit daarin een paar minuten 1 fijn gesneden teen knoflook met 1 fijn gesneden ui.

Voeg de kousenband of sperziebonen toe en wok een paar minuten mee.

Verwarm de roti vellen in magnetron, pan of oven.

Dien op met de gepelde hard gekookte eieren.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.