KookPedia.NL

Ragù alla bolognese

ragù alla bolognese

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 fijngehakte stengel bleekselderij
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ liter rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 milliliter tomatenpassata
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 ons champignons
  • peper en zout
Bereiding

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen, zodat het dichtschroeit en niet gaat sudderen.

Doe peper en zout bij het vlees.

Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem.

Smoor de wortelen, selderij, ui en de hele teen knoflook 5 tot 8 minuten.
Roer zodat ze niet kleuren.

Bedek de bodem van de pan met het gehakt.
Laat 5 minuten bakken, zodat de onderkant bruin wordt.
Voeg zo nodig wat olijfolie toe om te voorkomen dat de groenten verbranden.

Smoor het gehakt en de groenten een minuut of tien en roer zo nu en dan, totdat het aan de bodem van de pan gaat kleven.

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend een paar minuten.

Voeg de wijn, de passata en ¼ liter water toe.

Maak een bouquet garni door de rozemarijn, salie, tijm met het laurierblad bij elkaar te binden met wat keukentouw en doe het in de pan.

Breng het geheel aan de kook.

Voeg in stukken gesneden champignons toe.

Laat 1½ uur sudderen.

Voeg zo nu en dan wat water toe, wanneer de saus te dik dreigt te worden.

Dien op met een bredere soort pasta, zoals tagliatelle of pappardelle.
Rasp er op het bord wat pecorino overheen.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.