KookPedia.NL

Lachanorizo

lachanorizo

Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 1 witte kool (ca. 1 kg)
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout, versgemalen peper
  • 1 bosje dille, niet te fijn gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gr langkorrelige rijst
  • sap van ½ citroen

Bereiding

Snijd de kool in brede repen of niet te kleine stukken.

Verhit de olie in een flinke (braad) pan.

Bak de ui met de knoflook en wat zout in 5 minuten goudgeel.

Voeg de kool toe en smoor die 5-6 minuten zachtjes mee zonder te laten kleuren, roer vaak en voeg zo nodig een scheutje water toe. Maal er wat peper boven. 

Roer de dille door de kool. 

Roer de tomatenpuree los met 2 eetlepels water en roer dit met de rijst door de kool. 

Giet er circa 700 milliliter water bij en breng alles aan de kook. 

Kook de koolrijst in circa 25 minuten zachtjes gaar en nog iets smeuïg (maar niet te nat). Voeg tussentijds zo nodig nog wat water toe.

Neem de pan van het vuur, dek af met een schone theedoek en leg het deksel op de pan. Laat de rijst 5-10 minuten staan. 

Druppel er voor het serveren wat citroensap over. 

Heerlijk met gehaktballetjes of gebakken vis. Of houd het vegetarisch en geef er lekkere feta en groentekroketjes bij.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.