KookPedia.NL

Fasolada (Griekse Bonensoep)

fasolada - griekse bonensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie 
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel, in stukjes gesneden
  • 3 stengels selderij, in stukjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijn gehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 1 theelepel zout
  • 3 x 400 gram blikken cannellini bonen, afgegoten en schoongespoeld
  • 1,25 liter water
  • eventueel wat peterselie ter garnering
  • lekker met stokbrood
Bereiding

Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit daarin de ui, wortel en selderij gedurende 3 tot 4 minuten.

Voeg de knoflook, oregano, rozemarijn en laurier toe. Roer door elkaar en kook nog een minuutje.

Roer de tomatenpuree en het zout erdoor.

Voeg de bonen toe en bedek deze met water.

Roer door en breng aan de kook.

Laat een minuut of 10 sudderen.

Voeg nog wat olijfolie toe en eventueel nog wat peterselie ter garnering.

Lekker met stokbrood.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.