KookPedia.NL

Spaghetti alla carbonara

spaghetti carbonara

Ingrediënten voor 4 personen
  • 25 gram boter
  • 100 gram pancetta blokjes (kan ook met ontbijtspek)
  • 1 teen knoflook
  • 350 gram spaghetti
  • 2 losgeklopte eieren
  • 40 gram geraspte parmezaan (kan ook met geraspte belegen kaas)
  • 40 gram geraspte pecorino (kan ook met geraspte belegen kaas)
  • peper en zout
Bereiding

Smelt de boter.

Voeg de pancetta en de knoflook toe en bak tot de knoflook bruin wordt.

Vis de knoflook uit de pan en gooi hem weg.

Kook de spaghetti beetgaar in water met zout.

Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze bij de pancetta.

Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de spaghetti.

Roer goed door tot de eieren de spaghetti bedekken.

Roer er de rest van de kaas door.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.