KookPedia.NL

Shashuka

shashuka

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 tomaten
  • ½ theelepel harissa
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 4 eieren
  • bosje blad peterselie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding

Snij de zoete aardappel in blokjes.

Snipper de ui en de knoflook.

Snij de paprika en de tomaten in blokjes.

Stoof de ui en de knoflook in de olijfolie.

Voeg de zoete aardappel, de tomaat en de paprika erbij.

Kruid met de paprikapoeder, de harissa, de komijn, peper en zout.

Voeg de in stukjes gesneden rode peper toe (zonder de zaadjes).

Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

Maak met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in.

Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Werk af met de fijngehakte peterselie.

Hoe is dit recept u bevallen?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit recept te beoordelen.